Официално Южна Корея намали максималната работна седмица до 52 часа.Промяната влиза

...
Официално Южна Корея намали максималната работна седмица до 52 часа.Промяната влиза
Коментари Харесай

Южна Корея намали работната седмица само до ... 52 часа

Официално Южна Корея намали максималната работна седмица до 52 часа.Промяната влиза в действие от през днешния ден. Целта е да се подобри качеството на живот на жителите на Република Корея, която е известна в света с дългите работни часове, оповестяват Korea Herald и Asia News Network.

Новият закон, който е предизборно заричане на президента Мун Дже-ин, влиза в действие за компании с повече от 300 чиновници.
Промените плануват понижаване на работната седмица от 68 на 52 часа,като ще се разрешава на служащите да работят по 40 часа и 12 часа ексклузивен труд.
Фирмите, които карат чиновниците си да работят повече от 52 часа на седмица, са изправени пред опасността от две години затвор и санкция от 24 484 $.
Според Организацията за икономическо съдействие и развиване Южна Корея е измежду топ страните с най-дълга работна седмица.
Преди въвеждането на закона южнокорейците работиха 300 часа повече на годишна база спрямо служащите в страни като Съединени американски щати и Италия, както и 700 часа повече спрямо Германия и Норвегия.
Проучвания демонстрират, че дългата работна седмица в Република Корея не се дължи безусловно на продуктивността на труда. През 2014 година продуктивността на южнокорейците е 31,90 $ на час, което е относително ниско по отношение на междинното равнище в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване, което е 49 $ тутакси.
Но съгласно специалисти разликата се дължи в културата и структурата на пазара на труда.
Преди смяната южнокорейците работиха по 52 часа и 16 часа ексклузивен труд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР